APA ITU DROPSHIP?

Suatu kaedah perniagaan yang melibatkan penjualan sesuatu produk atau servis dengan pengedar hanya perlu membayar kepada pembekal berdasarkan produk dan servis yang dijual. Ianya memberi keuntungan yang besar kepada pengedar kerana tidak perlu menyimpan stok dan menanggung modal. Dropship membolehkan setiap orang menjalankan perniagaan kerana peniaga tidak perlu mempunyai produk atau servis yang dikeluarkan sendiri.

 

BAGAIMANA DROPSHIP BERFUNGSI?

 

Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.

3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda.Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!

jana-pendapatan-dropship-produk-dewasa

 cartaDROPSHIP

 

 

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan semua ini untuk anda!

Keuntungan utama adalah untuk anda.Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.

Jika anda hanya mempunyai cadangan beberapa jam per minggu, anda masih boleh menikmati manfaat dari dropshipping untuk memenuhi keperluan kewangan anda, kerana anda HANYA memerlukan beberapa jam seminggu dan tidak perlu memperuntukkan masa yang panjang.

Anda kemudian akan mampu mendedikasikan waktu anda untuk membina perniagaan anda mengikut kemahuan anda sendiri. Dan setelah anda merasa selesa dan yakin, anda mungkin memutuskan untuk menambah jajaran produk lain untuk perniagaan anda!

Salah satu tarikan dropship adalah anda tidak perlu memikirkan untuk membeli stok dan menyimpan stok. Anda hanya membayar kepada dropshipper untuk pesanan pelanggan, setelah pelanggan anda membayar kepada anda, dan kami akan menguruskan segala – galanya sehingga memastikannya sempurna.

produk-dewasa-dropship-malaysia

 

APA YANG DITAWARKAN OLEH DROPSHIP?

Dropship menawarkan keuntungan sebagai berikut:

1) Anda tidak perlu stok mengambil atau menyimpan stok sebagai persediaan sama sekali. Apabila anda menerima pesanan anda hanya perlu menempah dengan kami dan kami akan menghantar terus kepada pelanggan anda. Kami akan melakukan semua pembungkusan dan penghantaran untuk anda.

2) Rangka masa untuk tempahan sampai adalah 1- 3 hari waktu bekerja.

3) Anda akan dapat menambah produk kami ke laman web / blog/ facebook anda. Kami akan beri LINK untuk mengimport semua produk kami sekali gus. Jadi anda tidak perlu copy dan paste satu persatu gambar di laman web yang pasti memenatkan dan memakan masa.

4) Penghantaran kami adalah dalam MALAYSIA dan juga Luar Negara.

 

dropship-produk-seks copy

 

Dropship berfungsi sangat mudah:

1 – Anda pilih apa yang ingin anda jual daripada katalog Dropshippers atau laman web.

2 – Senaraikan produk yang anda pilih itu di Facebook, laman web anda, katalog atau di tempat lain menggunakan foto produk dan keterangan Dropshippers.

3 – Apabila ada tempahan daripada para pelanggan, anda menempah produk dari dropshipper tersebut. Mereka kemudian akan menghantarnya terus ke pelanggan anda. Pelanggan anda akan berfikir barang yang mereka beli datang secara langsung daripada anda.

4 – Anda mendapat keuntungan dengan mudah!

Anda membuat keuntungan tanpa perlu memikirkan untuk membeli dan menyimpan stok dan bahkan melihat produk-produk tersebut. Dropshipper akan melakukan SEMUA ini untuk anda!

Keuntungan utama adalah untuk anda. Anda boleh menggunakan dropshipping untuk menghasilkan lebih banyak, atau sedikit keuntungan yang anda perlukan – bergantung pada waktu yang anda gunakan.

Contoh :

Katakan anda jual Krim berharga Rm100. Anda jual pada harga RM100 + RM6(pos) = RM106 ( pembeli bayar kpd anda) . Anda hanya perlu bayar kepada kami RM50 ( harga dropship) + RM6(pos) = RM56. Jadi anda akan dapat untung atau komisen sebanyak RM50. Itu baru sehelai. Bayangkan jika anda hanya buat jualan 30 unit sebulan. Setahun sudah berapa keuntungan anda tanpa anda perlu mengeluarkan modal puluhan dan ratusan ribu ringgit untuk membeli dan menyimpan stok.

Selain menjual secara runcit sehelai – sehelai anda juga diberi hak untuk menjual secara borong. Katakan anda menjual Krim RM70 secara borong sebanyak 10 unit iaitu mark-up RM20 seunit maka dengan mudah anda mendapat komisen atau keuntungan sebanyak RM200. Anda dengan mudah membuat keuntungan tanpa modal membeli, tanpa perlu menyimpan stok dan tanpa perlu menghantar stok. Menarik bukan?

 

Kelebihan Berniaga Kaedah Dropship dengan kami.

1) Tidak perlu modal untuk beli barang dan tidak perlu simpan stok.

2) Tidak perlu menghantar/membungkus barang.

3) Kami mempunyai rangkaian supplier yang telah lama berurusniaga bersama.

4) Keuntungan yang diperolehi adalah keuntungan bersih.

5) Stok sentiasa up to date dan tidak pernah kehabisan stok.

6) Mempunya pelbagai barangan kesihatan untuk diniagakan.

7) Ahli Dropship adalah kumpulan yang pertama akan dimaklumkan apabila stok baru dimasukkan.

8) Anda berjimat kerana boleh membeli pelbagai jenis produk untuk kegunaan diri sendiri serta keluarga pada harga dropship/borong.

9) Anda layak mendapat harga lebih murah dengan menjadi agen super dropship.

 

KOS POS

Harga pos dibawah adalah untuk 1 pembeli sahaja/pembeli yg sama. Jangan di campur2 pembeli kerana charge pos adalah berasingan.

Semenanjung : 1 unit RM6

Sabah & Sarawak : 1 unit RM9

 

**** PROMOSI BULAN INI ***** –> PERCUMA POS UNTUK BELIAN BORONG 10 HELAI KEATAS.

 

Cara Order :

1) Semak stok -boleh whatsapp atau sms kami

2) Jika stok ada, sila buat bayaran.

3) Hantarkan maklumat yang diperlukan.

4) Kami akan buat semakan dan balas message anda sebagai tanda penerimaan order.

FAQ ( Soalan Lazim)

Soalan :  Bolehkah saya menjual semua produk syarikat?

Jawapan :  Ya boleh. Anda boleh menjual semua produk syarikat.

 

Soalan :  Selain yuran pendaftaran, adakah akan ada lagi yuran lain seperti yuran bulanan dan yuran  tahunan seperti yang biasa dikenakan oleh syarikat-syarikat pembekal dropship yang lain?

Jawapan : Tiada yuran – yuran yang lain. Hanya yuran pendaftaran sekali seumur hidup anda.

 

Soalan : Berapakah kos pos yang dikenakan?

Jawapan : Sila lihat jadual diatas atau klik butang ‘ bayaran pos’ di home page.

 

Soalan :   Bolehkah saya membeli harga borong?

Jawapan :   Ya boleh.

 

Soalan : Bolehkah saya membeli untuk diri sendiri dan keluar dengan harga dropship/ borong.

Jawapan : Ya boleh

 

Soalan :  Bolehkah produk tersebut di booking?

Jawapan :  Ya boleh

 

Soalan : Bagaimana saya hendak tahu samada stok ada atau tidak?

Jawapan : Sila SMS atau Whatsapp

 

Soalan : Bolehkah kami menggunakan gambar & produk di Laman Web syarikat?

Jawapan : Ya boleh

 

Soalan : Bagaimana jika pelanggan ada menerima produk yang rosak?

Jawapan : Itu tidak mungkin berlaku kerana kami akan memeriksa setipa baju sebelum dipos. Tetapi jika berlaku juga, sila beritahu kami dalam tempoh 3 hari selepas diterima. Kami akan gantikan dengan yang baru.

 

Soalan : Bolehkah pelangan menukar produk yang ditempah tidak sesuai.

Jawapan : Tidak boleh kerana ianya melibatkan kebersihan kecuali ada promosi/jaminan tertentu

 

Soalan : Adakah syarikat meletakkan target jualan setiap bulan?

Jawapan : Tiada

 

Cara Menjadi Ahli Droship :

** Sila Whatsapp / SMS

Contoh: Kami berminat untuk menjadi agen Dropshipper Produk Kesihatan anda