Ubat Mati Pucuk

Ubat Mati Pucuk

Ubat Mati Pucuk Untuk Lelaki | Bagaimana Nak Selesaikan Masalah Mati Pucuk

Lemah tenaga batin atau juga dikenali sebagai  mati pucuk merujuk kepada ciri-ciri kegagalan alat kelamin lelaki untuk menegang atau mengekalkan ketegangan sehingga mencapai kepuasan seks.

Ia juga dikenali dengan nama disfungsi erektil ( ED) atau “impotens’”‘ dalam istilah perubatan. Orang melayu memanggil mati pucuk, ayat kebiasaan zakar tak hidup

Punca Masalah Mati Pucuk

Masalah mati pucuk ini berpunca dari banyak sebab, seperti masalah jantung yang tidak disedari, darah tinggi dan  kencing manis, kebanyakannya mampu dirawat.

Punca masalah mati pucuk lemah tenaga batin boleh disebabkan oleh psikologi atau fisikologi. Dari segi fisiologi, ketegangan zakar adalah melalui mekanisma hidrolik berasaskan darah memasuki dan dikekalkan dalam  zakar, dan terdapat pelbagai cara ia terhalang, kebanyakannya boleh dirawat. Mati pucuk psikologi adalah di mana kegagalan tegang disebabkan pemikiran atau perasaan dan bukannya kegagalan fisikologi; dan ini sering kali boleh diatasi. Dalam masaalah mati pucuk psikologi, terdapat kesan plasebo yang jelas.

Ubat  yang diberikan oleh doktor untuk merawat penyakit kencing manis, sakit jantung dan tekanan darah tinggi boleh menyebabkan lemah tenaga batin ( mati pucuk) apabila diambil secara berterusan. Oleh itu, adalah baik jika pesakit berbincang dengan doktor berkenaan kesan sampingan tersebut, sebelum memula mengambilnya.

Pesakit dengan masalah jantung sering kali diberikan ubat yang mengandungi nitrat. Bahan aktif dalam ubat mati pucuk (seperti Sildenafil Citrate (Viagra),Cialis dan Levitra) mampu berinteraksi dengan nitrat dan menurunkan tekanan darah kepada paras merbahaya dan mampu membawa maut.

Bagi pesakit kencing manis, darah tinggi atau kalesterol tinggi mengambil ubat tanpa rujukan doktor mampu menyebabkan kesan sampingan merbahaya seperti kegagalan ginjal.

Lemah tenaga batin atau mati pucuk, berkait rapat dengan tanggapan budaya kepada kesuburan, kejayaan, dan kelakian, mampu menyebabkan kesan psikologi teruk termasuk perasaan malu, perasaan hilang harga diri atau rendah diri; seringkali ia tidak perlu kerana dalam kebanyakan kes ia boleh diatasi. Terdapat budaya menyepi yang kuat dan tidak mampu berbincang mengenai masaalah ini. Fakta sebenar adalah sekitar 1 dari 10 lelaki akan mengalami masaalah lemah tenaga batin berulang pada satu ketika dalam hidup mereka.

Ubat Mati Pucuk

Terdapat pelbagai cara perawatan boleh dikategorikan sebagai UBAT MATI PUCUK ini, antara yang boleh diusahakan oleh lelaki yang mengidap dan terkena penyakit mati pucuk ini ialah:-

  1. Ubat mati pucuk (KAPSUL HERBA) – Kapsul herba boleh digunakan untuk merawat, melancarkan perjalanan darah dalam badan. Pentingnya fungsi pengaliran darah dalam badan yang baik akan meningkatkan keupayaan darah untuk masuk ke kawasan zakar lelaki, seterusnya membawa oksigen dan nutrien untuk organ seks lelaki berfungsi. Anda boleh cuba kapsul herba ubat mati pucuk yang disarankan
  2. Ubat mati pucuk (MINYAK URUT ZAKAR) Banyak kelebihan menggunakan minyak urut sebagai ubat mati pucuk ini. Minyak urut zakar boleh digunakan untuk mengurut zakar lelaki dan jika dengan cara yang betul dan rawatan yang berterusan akan mampu membuang lemak yang terkumpul yang mungkin mengganggu kelancaran darah pada bahagiaan zakar. Teknik mengurut ada di web vvip kedaikuhebat.
  3. Ubat mati pucuk (PAM ZAKAR VESCO) – Pam zakar  antara alat yang mampu untuk menjadi ubat mati pucuk kepada lelaki. Selain sebagai alat untuk memanjangkan zakar lelaki, ianya amat disyorkan doktor-doktor perubatan sebagai ubat mati pucuk.
Berikut adalah antara usaha anda untuk merawat masalah mati pucuk. Rawatlah ia sebelum ianya menjadi lebih parah. Selain menggunakan ubat mati pucuk yang betul, rawatan yang konsisten dan yakin dengan penyembuhan dari Allah, ANDA dinasihatkan terus berdoa dan mengadu pada Allah, moga ANDA dibantu untuk dapat menyelesaikan masalah yang dihadapi.
UBAT MATI PUCUK berikut boleh di amalkan secara sekaligus, iaitu.. Pagi selepas sarapan makan kapsul, selepas mandi sapu minyak dan lakukan urutan ringkas, petang atau malam lakukan senaman zakar menggunakan pam vesco ini, 10-15min sehari mencukupi. ANDA lakukan selama tiga bulan, lihatlah apa perubahan yang berlaku dalam kehidupan seks ANDA. Insyaallah akan ada perubahan baik. Zakar ANDA boleh hidup semula. Yakinlah…………..

ads-vescomenspump-2