Search
Tuesday 23 October 2018
  • :
  • :

MASALAH ZAKAR KECIL LELAKI GEMPAL

MASALAH ZAKAR KECIL LELAKI GEMPAL

ATASI MASALAH ZAKAR KECIL LELAKI BERBADAN GEMPAL

Memang tidak dinafikan kebanyakkan lelaki yang berbadan gempal, gemuk, obes, banyak lemak atau apa sahaja yang anda ingin katakan mempunyai suatu kelemahan iaitu mempunyai saiz zakar yang kecil. Ianya seperti tenggelam atau terbenam kedalam tubuh akibat lemak di bawah abdomen.

Obesity & micropenis make the penis disappear when soft/flaccid

 

Keadaan kegemukan memang mempunyai risiko yang mengancam kesihatan fizikal pesakit. Belum lagi ada beban psikologi. Sebab, fakta umum yang sudah diketahui secara luas adalah kesihatan psikologi lelaki obesiti berpotensi terganggu akibat keadaan badan tersebut. Kesan psikologi yang paling jelas adalah kenyataan bahawa pesakit obesiti menjadi tidak mempercayai diri dengan perut yang besar atau “ payudara” yang tumbuh di dadanya. Perkara ini terutamanya berlaku apabila lelaki dengan kegemukan berada di hadapan lelaki lain yang dianugerahkan bentuk badan normal.

Keadaan itu bukan satu-satunya keadaan di mana obesiti atau kegemukan boleh memberi kesan kepada penampilan fizikal tetapi ada juga pengaruh secara mental. Ada anggapan bahawa lelaki gemuk mempunyai zakar yang lebih pendek daripada lelaki normal.Tapi benarkah demikian? Ok untuk soalan tersebut sebenarnya selama ini masyarakat telah termakan dengan keyakinan palsu yang menyebut lelaki gemuk pasti berpenis kecil. Sebab sebenarnya, bagaimana pun bentuk tubuh lelaki maka saiz zakar rata-ratanya adalah antara 10-16 sentimeter. Ukuran kasar ini merangkumi sehingga 90 peratus penduduk laki-laki global. Jelas kelihatan ukuran kasar zakar tidak sebesar yang anda fikir bukan? Sekarang, apabila seseorang yang megalami kelebihan berat badan, maka timbunan lemak pun terkumpul di daerah genitalnya. Bila ini terjadi, penglihatan zakar boleh sangat berkurang.

Faktanya, Man Versus Fat melaporkan bahawa setiap kelebihan berat badan 12-22 kilogram boleh menyebabkan “jarak pandang zakar” berkurang sebanyak 2.5 sentimeter.Jadi, semakin banyak kelebihan berat yang disusun manusia, semakin panjang zakar yang “terkubur” dalam timbunan lemak.Bila seorang lelaki menjadi sangat gemuk, ia juga boleh menderita keadaan yang dikenali sebagai “ zakar terkubur”.

Hati-hati dengan Beberapa Jenis Kanser Ini Dalam beberapa laporan, dikenal istilah “mangina”. Ini adalah istilah lain yang sering digunakan untuk menggambarkan keadaan “ zakar terkubur”atau zakar tenggelam. Semakin banyak zakar yang terkubur sudah tentu semakin kecil yang kelihatan. Keadaan ini berpotensi besar menyebabkan penurunan keyakinan diri  yang boleh menyebabkan banyak masalah psikologi. Selain itu, keadaan tersebut juga bukan satu-satunya masalah yang berkaitan dengan zakar yang terkubur akibat obesiti. Pada beberapa lelaki hujung saraf yang bersambung ke zakar boleh rosak akibat kelebihan berat badan. Keadaan ini boleh menyebabkan lelaki tersebut mengalami tahap sensasi yang berkurang semasa menerima rangsangan seksual. Belum lagi, stamina yang juga berkurang secara signifikan ketika lelaki menjadi sangat gemuk. Sistem peredaran darah bekerja lebih keras kerana kelebihan berat badan. Ini bererti darah sukar beredar secara normal ke seluruh tubuh. Sehinggakan peredaran darah yang buruk menyebabkan lelaki dengan masalah kelebihan berat badan mengalami masalah pada fungsi erektil. Jadi, seperti yang boleh anda lihat obesiti atau kegemukan tidak hanya mempengaruhi saiz zakar lelaki yang kelihatan, namun mempunyai reaksi berantai. Obesiti menyebabkan banyak masalah terhadap sistem dalam tubuh. Sebagai akibatnya, kesan kesihatan yang merugikan ini kemudian menyebabkan gejala tambahan yang berkembang pada lelaki yang mengalaminya.

Bagaimana dengan zakar? Ketahuilah, obesiti ini tidak bermakna zakar anda mengecut. Hanya saja, kelebihan lemak di kawasan sekitar zakar yang menyebabkan zakar kelihatan lebih kecil. Jika anda penghidap obesiti anda boleh membuat beberapa penyesuaian gaya hidup untuk mencapai berat badan yang lebih rendah, dan kembali mendapatkan saiz zakar yang “asli”.

Jangan sesekali mengambil ubat-ubatan yang kononnya boleh membeenekan salur sarkan dan memanjangkan zakar anda. Ini akibat mengakibatkan komplikasi yang lain di sebabkan masalah obesiti anda. Gunalah pam vakum khas untuk lelaki obesiti bagi “mengeluarkan” kembali zakar anda yang terbenam dan juga untuk melancarkan pengaliran darah zakar anda yang tersekat disebabkan lemak berlebihan yang menekan salur darah di bahagian genital anda. Apabila pengaliran darah sudah lancar sensitiviti zakar anda kembali pulih.

Sementara itu berusahalah untuk menurunkan berat badan anda.