Kenapa Ramai Lelaki Cepat Pancut yer?

Kenapa Ramai Lelaki Cepat Pancut yer?

Dari kajiselidik yang telah dilakukan hampir 80% lelaki di seluruh dunia mengalami masalah cepat pancut. Peratusan ini hampir sama dengan peratusan wanita yang tidak puas di ranjang. Ada logiknya bukan. Jadi cepat pancut boleh dikatakan lumrah biasa kerana ramai yang mengalaminya dan ia bukanlah menandakan bahawa anda tidak sihat atau berpenyakit. Tetapi wanita tidak puas di ranjang adalah sesuatu yang tidak normal dan tidak patut berlaku.

 

Image result for premature ejaculation

 

Cepat pancut boleh didefinisikan sebagai pancutan air mani lelaki yang berlaku sebelum tiba masanya. Zakar telah mengeluarkan air mani setelah beberapa ketika dimasukkan ke dalam faraj dan belum sempat lagi untuk melakukan penetrasi.

Ia sebenarnya adalah masalah masa yang gagal dikawal oleh kebanyakan lelaki dan menjadi masalah apabila berlaku ketidakpuasan dari pihak wanita. Tahap rangsangan terhadap zakar yang menentukan masa persetubuhan anda.

Cara-cara popular yang selalu digunakan untuk menghalang cepat pancut

Pakai kondom

Krim atau bahan pengebas

Posisi seks

Teknik mengawal tahap rangsangan zakar

Jika diteliti kesemua cara-cara di atas, ia adalah untuk mengurangkan rangsangan terhadap zakar semasa seks supaya hubungan seks dapat dilakukan dengan lebih lama. Jadi boleh disimpulkan bahawa penyebab utama cepat pancut adalah zakar sensitif yang terlalu peka terhadap rangsangan.

Secara lumrahnya telah diciptakan kepala zakar ditutupi oleh kulit tipis yang sangat sensitif dengan cara persarafan yang kaya. Persarafan yang kaya ini menyebabkan zakar menjadi sensitif terhadap rangsangan. Ini punca zakar mudah terpancut.

Oleh itu anda tidak boleh menyalahkan diri sendiri kerana masalah ini. Mungkin ini adalah takdir dan semua ini berlaku mungkin ada hikmahnya. Anda perlu berusaha mencari jalan penyelesaiannya.

Kisah ini diceritakan sendiri oleh seorang pelanggan. Isterinya selalu mengungkapkan perkataan “kenapa abang cepat sangat pancut”. Sehingga membuatnya tension dan mengalami tekanan emosi yang amat sangat.Pernah satu ketika isterinya minta dilepaskan kerana tidak dapat mencapai kepuasan seks. Kepuasan seks adalah penting dalam hubungan intim.Kerana keharmonian rumahtangga bukan sahaja diukurkan daripada segi kecukupan fizikal sahaja tetapi kepuasan batin juga amat penting.