By - - 0 Comments

Trofi Lagu Terbaik AIM Yuna ditarik balik

Apa perasaan korang bila hadiah atau pengikitirafan korang di tarik balik?? Mesti sedih bercampur malu tahap gaban. Sebenarnya kalau nak bagi anugerah tu pastikan muktamad. Ini menunjukkan tahap “professional” juruaudit kita. AIM bukan calang-calang pengiktirafan anugerah. Kalau budak skolah dah siap naik pentas pastu kena pulang balik hadiah mesti psycho (betul ker ejaan aku) tahap gaban. Aku sebenarnya tak kisah pun siapa yang menang tapi kalu dah amik balik hadiah tu bikin aku panazz. Aku masa sekolah tadika telah rehearsal dan dinobatkan no 1 dalam kelas. Tup-tup masa penyampaian hadiah dapat no 2. Yang no 1 tu mak bapak dia orang famous kat kawasan tu. Kalau tidak hadiah permainan yang aku dapat tu cukup  membanggakan family aku. Even masa skolah tadika pun aku boleh bengang inikan pula dah akhil baligh……Korang bacalah berita kat bawah nie. Sila buat penilaian sendiri!

Belum pernah berlaku dalam sejarah industri muzik tempatan apabila trofi Anugerah Industri Muzik (AIM) yang dimenangi ditarik balik. Namun itulah yang berlaku kepada penulis lagu dan penyanyi wanita popular yang sedang menempa nama di Amerika Syarikat, Yunalis Zarai atau lebih dikenali sebagai Yuna yang mengesahkan menerusi akaun Twitternya semalam bahawa trofi Lagu Terbaik yang dimenanginya di AIM ke-18 dua minggu lalu akan ditarik balik.

.

Trofi Lagu Terbaik AIM Yuna ditarik balik

Memenangi trofi tersebut menerusi lagu “Penakut”, penyanyi berusia 25 tahun ini walaubagaimanapun enggan mengulas lanjut mengenai isu tersebut sebalinya meminta semua persoalan diajukan kepada penganjur iaitu Persatuan Industri Rakaman Malaysia.

Turut dipetik daripada Gua, Yuna memberitahu dia mengharapkan penjelasan kukuh diberikan bukan sahaja kepada dirinya, sebaliknya kepada peminat muzik tempatan, semua penggiat industri muzik termasuk penyanyi, komposer, penulis lirik, jurutera bunyi dan sebagainya.

“Apa yang diberitahu kepada saya, berlakunya kesilapan dalam pengiraan. Saya faham manusia mana yang tidak pernah melakukan kesilapan. Namun ini adalah kesilapan yang agak besar dan kami menuntut penjelasan,” ujar Yuna.

Lagu “Penakut” diumumkan sebagai pemenang kategori Lagu Terbaik tanpa disenaraikan sebagai lima calon akhir. Malah ia kecundang dalam kategori Lagu Pop Terbaik kepada lagu “Sedetik Lebih” nyanyian Anuar Zain. Difahamkan pemenang sebenar Lagu Terbaik adalah “Sedetik Lebih” ciptaan Edry Abdul Halim.

Satu sidang media khas akan diadakan petang ini bagi memberi penjelasan tentang isu tersebut.

—————————————————————————————————————————————-

Di bawah ini merupakan hasil carian Google dengan keyword “Trofi Lagu Terbaik AIM Yuna ditarik balik”

  1. Trofi Lagu Terbaik AIM Yuna ditarik balik – Tupai

    www.tupai.com.my/…/trofi-lagu-terbaik-aim-yunaCachedTranslate this page
    You +1′d this publicly. Undo

    1 hari yang lalu – Trofi Lagu Terbaik AIM Yuna ditarik balikTupai – Portal Hiburan TerkiniTrofi Lagu Terbaik AIM Yuna ditarik balik.

  2. Trofi Lagu Terbaik Yuna Ditarik Balik. Kroni Memakan Diri

    www.ohbulan.com/trofi-lagu-terbaik-yuna-ditarik-…CachedTranslate this page
    You +1′d this publicly. Undo

    1 hari yang lalu – Satu keputusan yang mengejutkan! Trofi kemenangan Yuna untuk kategori Lagu Terbaik di Anugerah Industri Muzik (AIM) 18 telah ditarik balik

  3. Trofi Yuna Menang Lagu Terbaik AIM Ditarik Balik | Rilekslah

    rilekslah.com/trofi-yuna-menang-lagu-terbaik-aimTranslate this page
    You +1′d this publicly. Undo

    Mungkin agak terlewat entri mengenai “Trofi Yuna di atas kemenangan Lagu Penakut selaku Lagu Terbaik AIM 18 telah ditarik balik oleh penganjur. What The

    Get more results from the past 24 hours

  4. Trofi Lagu Terbaik Yuna Penakut AIM 2011 Ditarik Balik | melvister

    www.melvister.com/…/trofi-lagu-terbaik-yuna-pen…CachedTranslate this page
    You +1′d this publicly. Undo

    2 hari yang lalu – Trofi kemenangan lagu terbaik AIM Ke 18 pada tahun 2011 Yuna berjudul penakut bakal ditarik balik kerana pengiraan undian yang salah.

  5. Trofi Lagu Terbaik AIM Yuna ditarik balik – Yahoo!

    my.news.yahoo.com/trofi-lagu-terbaiUnited StatesCachedTranslate this page
    You +1′d this publicly. Undo

    Read ‘Trofi Lagu Terbaik AIM Yuna ditarik balik‘ on Yahoo!. Penyanyi lagu “Penakut”, Yuna mengesahkan trofi Lagu Terbaik yang dimenangi di AIM ke-18 dua

  6. Main – Bahasa – AIM-18: Trofi Yuna ditarik balik @ Thu Nov 24 2011

    www.themalaysianinsider.com/…/aim-18-trofi-yunCachedTranslate this page
    You +1′d this publicly. Undo

    AIM-18: Trofi Yuna ditarik balik. November 24, 2011. Yuna bersama trofi Lagu Terbaik dimenangi baru-baru ini. — Foto ihsan yuna.com. KUALA LUMPUR, 24

  7. Trofi Yuna akan ditarik balik?-Lagu Terbaik (Penakut) Tidak Layak

    cthoney.blogspot.com/…/trofi-yuna-akan-ditarik-bCachedTranslate this page
    You +1′d this publicly. Undo

    1 hari yang lalu – Trofi Yuna akan ditarik balik?-Lagu Terbaik (Penakut) Tidak Layak Menang di AIM18. Anugerah Industri Muzik (AIM) ke-18 telah menutup

  8. Trofi Lagu Terbaik AIM18 milik Yuna ditarik balik, RIM kata

    mediamalaya.com/trofi-lagu-terbaik-aim18-milik-…CachedTranslate this page
    You +1′d this publicly. Undo

    21 jam yang lalu – Trofi Lagu Terbaik AIM18 milik Yuna ditarik balik, RIM kata AIM menampakkan sifat tidak profesional dan ini boleh memalukan pihak lain…

  9. Trofi Anugerah Lagu Terbaik Yuna akan ditarik balik? | Lirik Lagu

    liriklagumelayu.net/trofi-anugerah-lagu-terbaik-yuCachedTranslate this page
    You +1′d this publicly. Undo

    21 jam yang lalu – Trofi Lagu Terbaik yang dimenangi penyanyi bertudung Yuna pada AIM lalu khabarnya akan ditarik balik. Trofi berkenaan, dengar ceritanya,

    Get more results from the past 24 hours

  10. Trofi Yuna Untuk Anugerah AIM Ditarik Balik

    www.esempoi.com/…/trofi-yuna-untuk-anugerah-…CachedTranslate this page
    You +1′d this publicly. Undo

    7 jam yang lalu – Menurut berita terbaru, trofi yang dimenangi oleh penyanyi Yuna untuk kategori lagu terbaik telah ditarik balik oleh pihak AIM. Kategori itu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Originally posted 2011-11-25 12:14:06. Republished by Blog Post Promoter